Вітаю, підкажіть, чи варто займатися здачею мідного брухту, якщо він змішаний з іншими металами, наприклад, латунними гайками або залізними пластинами? Чи краще спочатку розібрати все по максимуму, навіть якщо це займе багато часу?
Тут все залежить від вашого вільного часу та обсягів. Якщо міді кілька кілограм, то можна не заморачуватися – приймуть як мішаний брухт, але коефіцієнт буде нижчим за чистий метал. Якщо ж йдеться про десятки кілограм, то краще витратити вечір-другий на розбирання: відкрутити всі зайві деталі, відрізати не мідні частини. Різниця у виручці може бути дуже суттєвою. Головне – не намагайтеся випалювати ізоляцію або пластик, це шкідливо і зараз такі методи ніде не приймають.
Тут все залежить від вашого вільного часу та обсягів. Якщо міді кілька кілограм, то можна не заморачуватися – приймуть як мішаний брухт, але коефіцієнт буде нижчим за чистий метал. Якщо ж йдеться про десятки кілограм, то краще витратити вечір-другий на розбирання: відкрутити всі зайві деталі, відрізати не мідні частини. Різниця у виручці може бути дуже суттєвою. Головне – не намагайтеся випалювати ізоляцію або пластик, це шкідливо і зараз такі методи ніде не приймають.
Плюсую до поради. Колись, коли тільки починав, я здав велику партію мідних кабелів разом з невеликою кількістю латунних наконечників. Думав, що то дрібниці, на які ніхто не зверне уваги. Але досвідчені приймальники одразу помітили домішки, і я отримав значно менше, ніж міг би. Тепер я завжди сортую метал перед поїздкою. Залишаю тільки те, що реально є чистою міддю. А щоб розуміти, які види міді зараз у тренді, постійно моніторю профільні сайти. Ось, наприклад, тут добре розписано, як підготувати мідь до здачі: https://megalom.com.ua/priyom-kolorovogo-metalu/zdati-mid-za-visokimi-cinamy/ Там багато корисної інформації про різні типи міді – від кабелів до радіаторів. Це реально допомогло мені збільшити виручку, особливо коли з'явився постійний «постачальник» старого електрообладнання. Запам'ятайте правило: чим чистіший метал перед здачею, тим менше питань на пункті прийому.