Будівельний форум міста Львів

Будівельний форум міста Львів

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 27.07.2026 - 21:51:23
Сторінки:  1  

Сортування мідного брухту перед здачею

АвторПовідомлення

Елена.

користувач

Статистика:

Вітаю, підкажіть, чи варто займатися здачею мідного брухту, якщо він змішаний з іншими металами, наприклад, латунними гайками або залізними пластинами? Чи краще спочатку розібрати все по максимуму, навіть якщо це займе багато часу?

Повідомлення # 1 16.06.26 - 10:37:49
RE: Сортування мідного брухту перед здачею

natalka124

користувач

Статистика:

Тут все залежить від вашого вільного часу та обсягів. Якщо міді кілька кілограм, то можна не заморачуватися – приймуть як мішаний брухт, але коефіцієнт буде нижчим за чистий метал. Якщо ж йдеться про десятки кілограм, то краще витратити вечір-другий на розбирання: відкрутити всі зайві деталі, відрізати не мідні частини. Різниця у виручці може бути дуже суттєвою. Головне – не намагайтеся випалювати ізоляцію або пластик, це шкідливо і зараз такі методи ніде не приймають.

Повідомлення # 2 16.06.26 - 11:17:16

katerusha

користувач

Статистика:

Цитата:
Тут все залежить від вашого вільного часу та обсягів. Якщо міді кілька кілограм, то можна не заморачуватися – приймуть як мішаний брухт, але коефіцієнт буде нижчим за чистий метал. Якщо ж йдеться про десятки кілограм, то краще витратити вечір-другий на розбирання: відкрутити всі зайві деталі, відрізати не мідні частини. Різниця у виручці може бути дуже суттєвою. Головне – не намагайтеся випалювати ізоляцію або пластик, це шкідливо і зараз такі методи ніде не приймають.
Плюсую до поради. Колись, коли тільки починав, я здав велику партію мідних кабелів разом з невеликою кількістю латунних наконечників. Думав, що то дрібниці, на які ніхто не зверне уваги. Але досвідчені приймальники одразу помітили домішки, і я отримав значно менше, ніж міг би. Тепер я завжди сортую метал перед поїздкою. Залишаю тільки те, що реально є чистою міддю. А щоб розуміти, які види міді зараз у тренді, постійно моніторю профільні сайти. Ось, наприклад, тут добре розписано, як підготувати мідь до здачі: https://megalom.com.ua/priyom-kolorovogo-metalu/zdati-mid-za-visokimi-cinamy/ Там багато корисної інформації про різні типи міді – від кабелів до радіаторів. Це реально допомогло мені збільшити виручку, особливо коли з'явився постійний «постачальник» старого електрообладнання. Запам'ятайте правило: чим чистіший метал перед здачею, тим менше питань на пункті прийому.

Повідомлення # 3 16.06.26 - 11:57:43
Імпланти ціна під ключ — що входить : Попередня тема
Сторінки:  1  

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники