Будівельний форум міста

Будівельний форум міста

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 16.12.2025 - 07:46:33
Сторінки:  1  

Що таке точка в геометрії

АвторПовідомлення

Donbas

користувач

Статистика:

Підкажіть будь ласка, як дитині пояснити що таке точка в геометрії? Здається таке просте поняття, а не знаю з чого почати.

Повідомлення # 1 09.11.25 - 01:42:00
RE: Що таке точка в геометрії

Alina_G

користувач

Статистика:

Точка - це дійсно базове поняття, але від нього все йде далі. Я б порадив почати з того, що точка - це найменша позначка, яку можна поставити. Візьміть олівець і поставте крапку на папері - ось вона, точка. Поясніть, що від неї починається все: лінії складаються з точок, фігури теж. Можна порівняти з зірками на небі - кожна зірка як точка, а якщо їх з'єднати, вийдуть сузір'я - це вже фігури.

Повідомлення # 2 09.11.25 - 02:30:22

Тирамису

користувач

Статистика:

Дуже слушна порада. Я доньці ще казав, що точка - як початок будь-чого. Речення починається з великої літери - це ніби точка відліку. Малюнок починається з першої крапки олівцем. Навіть коли йдеш кудись, твій шлях має початкову точку - місце, звідки ти вирушив. Такі паралелі допомагають зрозуміти абстрактні речі. А якщо хочете більш детальне пояснення з прикладами, загляньте на https://pro-misto.tech/ - там є стаття саме про точку в геометрії, написана простою мовою для дітей та батьків.

Повідомлення # 3 09.11.25 - 03:23:21
Задачі на рух : Попередня тема
Сторінки:  1  

Повідомлення
Ім'я
Повідомлення

Натисніть на точку біля імені для звернення до користувача

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники